Boeken

Hoe weet ik welke woningen beschikbaar zijn?
Wanneer er studio's en appartementen beschikbaar zijn, worden deze online gepubliceerd in je online account. Je kunt meteen boeken door op de woning te klikken, te boeken en de boekingskosten van €150,-  te betalen. Na betaling en onze goedkeuring ben je verzekerd van de woning. Lees meer over hoe te boeken.

Kan ik ook op een andere manier boeken?
Een studio of appartement boeken is alleen mogelijk via onze website.

Waarom zie ik soms geen beschikbare studio's?
Wanneer je geen beschikbare woningen ziet op de website, dan betekent dat ze of al geboekt zijn of dat er die week geen beschikbare woningen zijn. Houd er rekening mee dat de beschikbare woningen per maand kan verschillen. In sommige weken hebben we diverse woningen beschikbaar en in andere weken kan het zo zijn dat we helemaal geen beschikbare woning hebben. Jammergenoeg kunnen wij dit vooraf niet exact bepalen, omdat elke huurder bij Amsterdam2Stay de optie heeft om zijn/haar contract zelf kan beëindigen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit verklaart ook waarom de beschikbare woningen een startdatum hebben over 30 dagen. We hebben wel een schatting gemaakt met beschikbaarheid, zie Boek een appartement.

Hoe boek ik een woning?
Bekijk de pagina Boek een appartement voor meer informatie over hoe te boeken bij ons.

Welke details moet ik invullen tijdens het boeken?
Tijdens het boeken vragen wij om je persoonlijke gegevens en een kopie van je paspoort/identiteitsbewijs.

Waarom moet ik administratiekosten betalen?
Wanneer je bij ons een studio of appartement boekt, vraagt de gebouweigenaar van ons gebouw om een eenmalig bedrag van €150,- (incl. BTW) bestaande uit administratie- en contractkosten.

Wanneer ontvang ik mijn contract?
Je ontvangt  je contract per email nadat je boeking is goedgekeurd door ons. Het ondertekenen van het contract doe je vervolgens met Sign Request. Dit betekent dat je het contract digitaal ondertekent.

Kan ik ook een leeg/niet gemeubileerde woning huren?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Al onze studio's en appartementen zijn gemeubileerd volgens de inventarislijst.

Krijg ik automatisch de woning van mijn keuze?
Normaal gesproken wel. Maar twee mensen kunnen misschien dezelfde woning boeken op hetzelfde moment. De aanbetaling van de borg wordt eerst behandeld maar wij ontvangen een bericht in het geval van een dubbele boeking. Diegene die de woning als laatste heeft geboekt, ontvangt de reeds gemaakte betaling meteen terug. Ook nemen wij contact op met je om te kijken naar een van onze andere woningen mits deze beschikbaar zijn. Ook kan het zijn dat we de woning om bepaalde redenen niet aan je kunnen verhuren. In dit geval storten wij dan de aanbetaling meteen terug.

Naar welke woningen moet ik kijken als ik samen wil wonen met mijn partner?
Bekijk hier welke type woningen geschikt zijn voor koppels.

Ben ik gegarandeerd van een woning wanneer ik de boekingskosten betaal?
Je betaalt de kosten om te bevestigen dat je akkoord gaat met de woning die je hebt geboekt. Wanneer je deze kosten hebt betaald en wij keuren je aanvraag goed, dan ben je verzekerd van deze woning. Binnen 48 uur na betaling wordt de huurovereenkomst naar je gemaild. Mochten wij je aanvraag niet goedkeuren dan storten wij je betaling terug minus €35,- administratie kosten.

Kan ik mijn boeking annuleren?
Je kunt je boeking tot 14 dagen voor de start van je huurcontract annuleren. Bij annulering worden er €35 aan annuleringskosten in rekening gebracht. Wanneer je besluit de boeking te annuleren bij minder dan 14 dagen voor de start van je huurcontract, kan er geen terugbetaling plaats vinden van alle reeds gemaakte betalingen.

Is het mogelijk om de woningen te bekijken voordat mijn huurcontract start?
Dit is helaas niet mogelijk omdat onze woningen steeds bewoond zijn. Wel is het natuurlijk mogelijk om van buiten het gebouw te zien en de buurt te verkennen.