Huurtoeslag

Wist je dat je misschien wel nog voordeliger kunt huren? Als je voor een van onze woningen kiest en je aan de voorwaarden voldoet, kunnen wij de aanvraag voor huurtoeslag verzorgen. Met huurtoeslag wordt je maandhuur goedkoper.

Huurtoeslag
Wanneer je een woning huurt in Nederland, bestaat er een kans dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Dit is aan te vragen door zowel Nederlandse als internationale huurders, inclusief expats en studenten. Met huurtoeslag wordt je maandhuur nog voordeliger, omdat je een aanvullend bedrag ontvangt van de gemeente. Wij bieden een betaalde service waarmee we graag je aanvraag voor huurtoeslag verzorgen, mits je voldoet aan de de gevraagde voorwaarden en je in een van onze woningen woont.

Wat is huurtoeslag?
Voor individu's met een gemiddeld laag inkomen, zijn de meeste huurprijzen te hoog in vergelijking met hun inkomen. Op aanvraag kan de Belastingdienst deze personen bijspringen met huurtoeslag; een bijdrage in de huurkosten, om de huurprijs betaalbaar te maken. Vooral studenten bevinden zich in de groep met laag inkomen, wat ze een goede kanshebber maakt om huurtoeslag te kunnen ontvangen.

Het is belangrijk dat er een aantal voorwaarden zijn waar men aan moet voldoen om huurtoeslag te kunnen ontvangen. Deze voorwaarden hebben betrekking tot:

  • Leeftijd
  • Inkomen
  • Spaargeld
  • Huurprijs

De Belastingdienst is heel strikt met het uitgeven van huurtoeslag. Als je een verkeerd bedrag ontvangt, dan wordt je verzocht om deze terug te betalen aan de Belastingdienst. Bekijk hier de voorwaarden.

Wat wij bieden
Voor een eenmalig bedrag van €150,- of €19,- per maand, kunnen wij de gehele aanvraag voor je verzorgen. Het enige wat je hoeft te doen is de gevraagde documenten up te loaden in je online account en wij zorgen voor de rest! Deze service is beschikbaar in je account wanneer je contract is goedgekeurd.

Wij zorgen ervoor dat we de juiste vragen stellen om na te gaan of je wel of niet aan de voorwaarden voldoet. En wij assisteren je in het verzamelen van de juiste informatie en controleren alles extra wat je ons hebt toegezonden.

Handige documenten over Huurtoeslag: